22.11.2012

Helen Levitt

Helen Levitt er en amerikansk fotograf som levde fra 1913, og frem til 2009. Hun ble mest lagt merke til av sine gate fotografier i New York. Hun vokste opp i Brooklyn og jobbet som fotograf i New York i nesten 70 år. Hun er mest kjent for å ta bilde av barn og "Street Art". De fleste av hennes bilder er i svart hvitt ettersom hennes tid som fotograf var før fargefotografiene, men hun har en samling av farge bilder etter et oppdrag fra Guggenheim Foundation som endte opp i en svær kolleksjon av bilder, A Way of Seeing, som ble utgitt i 1965.

Hun droppet tidlig ut av skolen og lærte seg selv å fotografere da hun jobbet for et reklamebyrå, hvor hennes oppgave var å ta reklamebilder. Hun ble inspirert til å ta bilde av kritt-tegninger laget av barn i gatene. Hun valgte å ha med kunstnerne, altså barna, med i bildene. Bildene ble senere publisert i 1987 ved navn In The Street: chalk drawings and messages. 

Levitt samarbeidet senere med Janice Leob og journalist og filmmaker James Agee, og sammen laget de to dokumentarer ved navn In The Street (1948) og The Quite One (1948). Hun mottok en Academy Award nomination for filmen The Quite One, og etter det jobbet hun nesten 25 år med film.

Mange av de fargede fotografiene hun tok på 60-tallet ble stjålet senere på 70-tallet, men de gjenværende fotografiene kan du se i hennes samling Slide Show: The Color Photograph of Helen Levitt.


Portrett av Helen Levitt (link her):

Kjente bilder av Helen Levitt:
Link #1
Link #2
Link #3
Link #4


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar