01.11.2012

Portrett

1. Hva er et portrett?

Et portrett er et bilde eller fremstilling av en eller flere personer. Det er ment for å vise personen.

2. Bruk av

-Dodge Tool:

Dodge er til for å gjøre områder i bilde lysere, for eksempel det hvite i øynene. Dette er for å bringe frem øynene mer, men vær obs på at de kan bli for hvitt og se unaturlig ut, om det er det du prøver på. Kan også brukes på irisen for å få mer klarere øyne, men her kan også øynene bli skumle om irisen er for lys.

- Burn Tool:

Er det motsatte av dodge tool og gjør farger mørkere. Den er til for å legge skygger der en skulle ønske det og å duse ned elementer i bakgrunnen slik at de ikke blir for framtredene.

- Sponge Tool:

Brukes til å forsterke farger i bilde. Om du ønsker å forsterke det røde i kinnene dine for å få et friskere utseende, eller for å dempe fargen i kinnene om du ønsker det.

- Spot Healing Tool Brush:

Er et bra verktøy for å fjærne ugjevnheter i ansiktet eller en fugl i himmelen, altså fjerne områder i bildet som du ikke ønsker. Her markerer du det du ønsker å fjerne, og photoshop dekker over det med farger som omringer objektet.

- Clone Stamp Tool:

Funksjonen av verktøyet ligger litt i navnet. Denne kloner bildet og kopierer det inn en annen plass. Ved hjelp av denne kan du kopiere et tredje øye i pannen om du ønsker.


Dette er det originale bilde:

Her har jeg redigert det slik at det ser naturlig ut:


Her har jeg overdrevet og brukt for mye av verktøyene, slik at det ikke lenger ser naturlig ut:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar